V Chorvatsku se můžete vyřádit na vodě. Za případný úraz ale zaplatíte

Vysoké teploty se nevyhnuly ani Chorvatsku a mnoho turistů proto tráví čas hlavně u vody. Půjčení lehátka nebo slunečníku na Istrii vyjde zhruba na sto dvacet korun na den. Pro aktivnější je možnost využít volejbalové hřiště zdarma.

Vyrazit můžete také do akvaparku, za který zaplatíte kolem 600 korun. Ti nejodvážnější pak mohou zamířit na vodní adrenalinové atrakce.

Svézt na vodě se ale můžete i sami. Kromě obyčejných šlapadel jsou k dispozici i různé druhy vodních skútrů. Za jízdu na skútru si ale pořádně připlatíte. Patnáct minut na něm stojí asi tisíc korun.

[chooze:article;value:513504]

Právě při sportech na pláži a během adrenalinových zážitků se podle místních lékařů stává nejvíc úrazů a zlomenin. Kromě toho navštěvují místní kliniky lidé také s virovými nemocemi a bolestmi uší. Při návštěvě lékaře ale musíte počítat s tím, že za ni zaplatíte.

Na soukromých i veřejných klinikách musí pacienti platit ošetření na místě. Dostanou účet a ten pak musí uplatnit u pojišťovny. Jedna návštěva vyjde asi na 50 eur, tedy asi 1 200 korun.

"S úhradou za ošetření v Chorvatsku v hotovosti je nutné počítat v podstatě vždy. Je proto vhodné při návštěvě lékaře si vyžádat nejen lékařskou zprávu, ale také účet za ošetření," upozorňuje tiskový mluvčí Generali České pojišťovny Jan Marek.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.