V Chorvatsku umřel turista na záhadnou plicní infekci. Lékaři odmítají chybu

Tims podle jeho manželky začal kašlat už před odjezdem z Kanady. Ve Vancouveru ale rentgen vyloučil zápal plic a rodina tak společně vyrazila na dovolenou. Během té ale Kanaďan zemřel kvůli plicní infekci, ukázala pitva podle webu DANAS.hr.

Podle manželky první výsledky naznačují, že ke smrti jejího manžela přispělo chronické srdeční onemocnění a právě zápal plic.  

Dovolená rodiny začala na Bali, kde se u Timse objevila ušní infekce. Poté navíc začal hůře dýchat. Následně jejich výlet pokračoval v Anglii, kde kvůli silnému kašli a únavě musel turista do londýnské nemocnice. Tam ale testy neukázaly žádné významné problémy, kvůli kterým by musel přerušit dovolenou.

[chooze:article;value:500479]

Cesta tedy pokračovala do Chorvatska, kde se jeho stav zhoršil. Vyšetřovali ho tak v nemocnici ve Splitu na plicní klinice. Tam nezjistili žádný problém, který by měl vést k náhlé smrti, napsal dalmatinskiportal.hr

Muže ale museli 10. května převézt na jednotku intenzivní péče, kde o den později zemřel. Chorvatská nemocnice odmítá, že by smrti mohla zabránit. "Provedli jsme předběžnou kontrolu a nenašli jsme žádné výrazné chyby," prohlásil pro web slobodnadalmacija.hr zástupce ředitele nemocnice Zenon Pogorelić. 

Chorvatsko před hlavní sezonou čelí katastrofě. Voda zaplavila část země:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.