V Děčíně lapili posledního uprchlého makaka. Chytil se na meloun

V Děčíně se podařilo odchytit posledního ze skupiny makaků, kteří minulí týden uprchli z tamní zoo. Na facebooku o tom informovala přímo Zoologická zahrada Děčín – Pastýřská stěna. Na chycení chlupatého utečence se zásadním způsobem podílela také obsluha tamního bistra, která jej na meloun nalákala do skladu.

"Měli jsme tady svačinu a docela nám po ní šel, tak jsme ji hodili tady do sklípku a zabouchli jsme ho tam," popsala lapení makaka jedna z mladých žen. O zbytek se už postarali zkušení zaměstnanci zahrady, kteří u dveří do sklípku pro jistotu připravili síť a zvíře nakonec přes okýnko zahnali do připravené přepravky.

[chooze:article;value:508895]

Asi jediný, kdo z odchytu neměl radost, byl samotný makak. Když mu došlo, že je jeho výlet u konce, začal bouchat do dřevěných stěn své provizorní cely.

"Chtěl bych poděkovat všem zaměstnancům. Bylo to pro nás utrpení, těch devět opic chytit. Mockrát jim děkuji, že se do toho zapojili, jak mohli," shrnul více než týdenní snahu o odchyt primátů zoolog Roman Řehák, který posledního opičáka odchytil dokonce na své narozeniny.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.