V Doksech někdo ulomil závoru u přejezdu. Vandalovi hrozí až tři roky vězení

Krátce před nedělní půlnocí dostal dispečer Správy železnic automatickou zprávu o tom, že jsou závory na železničním přejezdu v Doksech nefunkční. Na místo proto poslal jednoho ze zaměstnanců, který zjistil, že závora v ulici U Jezera je ulomená a její torzo leží opodál v trávě.

Na začátku se zaměstnanci drah domnívali, že závoru mohl zlomit řidič v nesnázích. To ale policie vyvrátila. "Zatím to vypadá, že se závora stala terčem vandala či skupiny vandalů. Není na ní totiž žádná stopa po kontaktu s vozidlem, jak tomu u takových případů obvykle bývá," uvedla policejní mluvčí Ivana Baláková.

Díky včasnému zásahu železničářů přejezd nakonec nebezpečným pro řidiče dlouho nebyl. Torzo ulomené závory improvizovaně přivázali k trčícímu pahýlu a pak ji i vyměnili.

[chooze:article;value:573221]

Vandala se chtějí kriminalisté zeptat, jaký měl ke zničení závory důvod. V případě, že ho dopadnou, hrozí mu za poškození obecně prospěšného zařízení až tři roky za mřížemi.

Případní svědci, kteří mohli pachatele nebo skupinu pachatelů při lámání závory vidět, mohou volat na tísňovou linku policie.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.