V domě na Karlovarsku se propadla podlaha. V sutinách byla zraněná žena

Do Bečova nad Teplou se hasiči vydali pár minut po 16. hodině. "Na místo byly okamžitě vyslány jednotky hasičů z prvního stupně poplachu a zároveň předurčené jednotky pro stabilizaci zřícených budov s potřebnými technickými prostředky," oznámil mluvčí hasičů Martin Kasal.

Podlaha se v přízemí domu propadla do sklepních prostorů. V sutinách zůstala zraněná žena, ostatní stihli utéct ještě před příjezdem hasičů. "Zraněnou osobu hasiči na nosítkách vynesli z objektu a předali do péče záchranné služby," sdělil Kasal.

"Po vyproštění si záchranáři převzali ženu narozenou v roce 1963 a převezli ji do karlovarské nemocnice se středně těžkými zraněními," potvrdil mluvčí záchranářů Radek Hes. "Na místo měla přiletět i letecká záchranná služba z Plzně, kvůli počasí ale nemohla vzlétnout," dodal.

[chooze:article;value:471868]

Následně prohledávali přízemí i zbytek budovy, nikdo jiný už tam ale nebyl. Potvrdili to i lidé, kteří v domě byli. Velitel zásahu pro jistotu stejně poslal na místo dva kynology se speciálně vycvičenými psy pro vyhledávání v sutinách. Ani ti už ale nikoho dalšího nenašli.

"Pro kontrolu domu byl na místo povolán statik, ten určil, že není potřeba akutně stabilizovat vnitřní prostory objektu a kromě části domu, kde došlo k propadu, je možné ostatní části běžně používat," uvedl Kasal. 

[chooze:gallery;value:29547]

V Praze se v září propadl náklaďák do chodníku:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.