V domě na západě Čech našli spoutané lidi. Policie pátrá po ozbrojeném komandu

Policisté pátrají po skupině ozbrojených mužů. "V nočních hodinách jsme na tísňové lince přijali oznámení o tom, že do domu v obci v příhraničí Plzeňského kraje měli vniknout ozbrojení muži a poté tam spoutali několik osob. Na místo ihned vyjelo několik policejních hlídek, které po neznámých pachatelích začaly ihned pátrat," informovala v pátek dopoledne mluvčí policie Dagmar Brožová.

"Přivolán byl policejní psovod se služebním psem, nasazen byl také vrtulník. Do pátrání byli přizváni také němečtí policisté. Vyvíjíme maximální úsilí, abychom podezřelé muže zadrželi," doplnila mluvčí s tím, že kvůli průběhu trestního řízení nemůže zatím sdělit bližší informace.

[chooze:article;value:550339]

Útočníci byli nejspíš tři. V rukou měli zbraně a oblečeni byli jako zásahové komando policie. Loupit měli v jednom z domů ve Filipově Hoře u Tlumačova na Domažlicku, kde podle informací TV Nova bydlí 55letý německý občan, který provozuje noční klub na Folmavě. Spolu s ním tam měli být i tři jeho obchodní partneři. Údajně cizinci. 

Všechny v domě měli lupiči svázat. Podle strážců zákona nikoho naštěstí nezranili. Když na místo dorazila policie, byli už pryč. "Je to nepochybně loupež a  zbavení osobní svobody, takže podle mého názoru šlo o organizovanou skupinu. Tady vidím sazbu pět až 12 let za loupež, to samé za zbavení osobní svobody," dodává k jejich konání advokát Jaroslav Ortman.

Domažlický soud německého podnikatele v minulosti potrestal tříletou podmínkou a pokutou 80 tisíc korun za kuplířství. Podle rozsudku z roku 2016 měl dostávat provizi ze sexuálních služeb, které v jeho nočním klubu poskytovaly prostitutky. Podle starosty Tlumačova s ním ale dosud nebyly problémy. 

"Soudy budou zkoumat to, že se ti lidé dopustili útoku proti svobodě a majetku lidí. Je úplně jedno, jestli ten německý občan provozoval něco, co je na hraně nějaké etiky, ale majetková touha je tady jasná," zdůrazňuje pak k případu Ortman.

Policie vyšetřuje mladíka z krádeží a vloupání. Ukradená auta měl pokaždé poničit:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.