Moderní bydlení

V Georgii začalo předčasné hlasování. Zájem o volbu prezidenta USA je velký

Oba kandidáti navštívili Georgii už několikrát za poslední měsíce. Donald Trump tam bude v úterý, tedy hned v první volební den, a na jeho předvolební akci zamíří několik tisíc lidí. Kamala Harrisová se do Atlanty podívá v sobotu, i na její akci bude účast značná.

Trump čelí právě v Georgii obvinění ze snahy změnit výsledek voleb v roce 2020. Kdy se případ dostane k soudu není jasné, ale před volbami to určitě nebude.

[chooze:article;value:578499]

​Předčasné volby jsou důležité především proto, aby se zmírnil nápor na volební místnosti v hlavní volební den a aby lidé, kteří už mají na den voleb plány, měli také možnost k volbám přijít. První voliči začali do volebních místností proudit už ráno.

V Atlantě se místnosti otevřely v sedm. "Vždycky volím brzy. Chci to mít hotové. Letos to bylo velmi jednoduché rozhodnutí," řekla tamější obyvatelka Nancy.

Před školní tělocvičnou na severu Atlanty čekali někteří už půl hodiny před otevřením a během prvních minut si dveře podaly desítky lidí. Místní považují zájem za poměrně velký. "Byla jsem čtvrtá v řadě. Vevnitř je dost lidí. Přibývali, když jsem byla vevnitř," popsala další volička.

[chooze:article;value:578680]

​V Georgii kandidáti bojují o 16 volitelských hlasů. Minule tu přišlo k urnám téměř pět miliónů lidí a Joe Biden tehdy Donalda Trumpa porazil pouze o necelých 12 tisíc hlasů. Velmi těsný výsledek se očekává i letos.

"Já si myslím, že výsledek bude stejný jako v roce 2020 a Harrisová získá navíc ještě Severní Karolínu. Myslím si, že ve všech klíčových státech vyhraje," předpověděl obyvatel Atlanty Greg.

Předčasné hlasování v Georgii potrvá až do 2. listopadu. Kdo do té doby nestihne do volební urny vhodit svůj hlas, bude mít čas ještě o tři dny později během hlavního volebního dne.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.