V Hradci Králové ve čtvrtek hořel byt, 5 lidi odvezli do nemocnice

[chooze:gallery;value:35317]

​V jednom z bytů v panelovém domě na Benešově třídě v Hradci Králové začalo hořet ve čtvrtek krátce po třetí hodině odpoledne. Na místo vyrazily profesionální i dobrovolné hasičské jednotky. 

"V 15:14 vyjížděly jednotky HZS Královéhradeckého kraje z obou Hradeckých stanic spolu s JSDH Plácky, JSDH Třebeš a JSDH Malšova Lhota k požáru bytu ve druhém obytném patře 13 podlažního bytového domu na Benešově třídě v Hradci Králové," informovali královehradečtí hasiči na facebooku

Z panelového domu hasiči evakuovali na několik hodin celkem 16 lidí. "Odvětrání objektu bylo dokončeno, obyvatelé se již vrátili do svých bytů. Požárem byla způsobena škoda ve výši 900 tis. Kč, uchráněné hodnoty byly vyčísleny na 20 mil. Kč. Příčinou vzniku požáru byla nedbalost při vaření," upřesnili hasiči ve čtvrtek okolo 18.30 na síti X.

[chooze:article;value:548490]

Během požáru se zranilo osm lidí, kteří skončili v péči záchranné služby. A to včetně uživatele bytu, ve kterém začalo hořet. "Ošetřili jsme osm lidí a do fakultní nemocnice jsme pro nadýchání transportovali pět osob," sdělila TN.cz mluvčí královehradeckých záchranářů Lucie Hanušová.  

Hasičům se podařilo požár lokalizovat, objekt kontrolují a ovětrávají. "Lokalizace požáru byla nahlášena v 17:03. Aktuálně probíhá kontrola objektu a sousedních bytů, jednotky provádějí odvětrání schodišťových prostor objektu," dodali hasiči na sociální síti.

Opakované požáry starého stromu. Ve Varnsdorfu už je řeší policie:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.