V Hustopečích explodovala v městském bytě varna. Žila v něm samoživitelka s dětmi

Policie od pondělí vyšetřuje explozi, ke které došlo v jihomoravských Hustopečích. V jednom z tamních městských bytů vybouchla varna na drogy. "Policisté na místě zajistili důkazy a materiály související s výrobou omamných a psychotropních látek," potvrdila na dotaz redakce TN.cz tisková mluvčí jihomoravských policistů Petra Hrůzová.

Výbuch podle policie zranil 30letého muže. Ten je zároveň i podezřelým. "Muž se snažil oheň uhasit," dodala policie. Záchranáře ale zavolal až mužův příbuzný. Nepřivolal je na místo incidentu, ale až do nedalekých Modřic.

Mluvčí záchranářů Michaela Bothová potvrdila, že v souvislosti s případem záchranáři skutečně nevyjížděli k místu výbuchu, ale do Modřic. "Pacient utrpěl popáleniny, my jsme jej ošetřili a po poskytnutí přednemocniční péče jsme ho transportovali na popáleninové centrum Fakultní nemocnice Brno," uvedla Bothová.

[chooze:article;value:496360]

​V bytě žila samoživitelka s dětmi

Byt ale měla oficiálně pronajatý žena, která v něm vychovávala svoje děti. "Můžu potvrdit, že to bylo v našem městském bytě. Nájem té mladé paní se podařilo ukončit," řekla redakci TN.cz starostka Hustopečí Hana Potměšilová (Sdružení nestraníků v Hustopečích).

O tom, že se v bytě vaří drogy, město prý nevědělo. Žena v bytě bydlela krátce. "My jsme tam obsazovali teď nově k únoru a k prvnímu březnu," řekla Potměšilová s tím, že na odhalení toho, že se v bytě něco děje, je tato doba skutečně krátká.

"Ono je to hrozně obtížné," přiznala starostka. "Věděli jsme, že tam chodí návštěvy, ale jak chcete zakázat návštěvy v nájemním bytě," dodala. Ty navíc přirozeně chodí i k dalším ženám které v domě žijí. Ten totiž Hustopeče vytyčily právě pro matky v nouzi.

[chooze:article;value:494068]

​Podobné situaci nelze zabránit

Tomu, aby k podobné situaci již nedošlo, se ale podle Potměšilové dá zabránit jen stěží. "Když máte takové zařízení, které má být primárně určeno takovým lidem, tak vždycky věříte, že v nich je něco dobrého," řekla.

Městské byty totiž nejsou určeny jen samoživitelkám, ale i lidem po výkonu trestu, kterým chce město dát druhou šanci. "A primárně pro tyto lidi to slouží," dodala starostka. "Když to potom nevyjde, tak to se holt stává. Každý jsme jiný," uzavřela.

Policie aktuálně čeká na to, až bude podezřelý muž schopný výslechu. Ten je nyní hospitalizovaný s popáleninami. O ženě ani dětech policie informace nesdělila, případem se ale podle mluvčí Hrůzové intenzivně zabývá.

Policie zatkla drogové dealery. Měli u sebe drogy za více než sto tisíc:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.