V Indii umírají Rusové za podivných okolností. Policie vyšetřuje více případů

Poslední případ se odehrál v úterý v přístavu Paradip v indickém státě Urísa, kde 50letý Sergej Miljakov pracoval jako hlavní inženýr na jedné z tamních lodí. Podle internetového deníku The Indian Express byl nalezen mrtvý ve své kajutě kolem páté hodiny ráno. Policie nevylučuje infarkt, tělo muže ale míří na pitvu, která odhalí přesnou příčinu smrti.

Případ by sám o sobě zřejmě nebyl nijak zvláštní, kdyby indičtí kriminalisté ve státě Urísa nevyšetřovali už třetí úmrtí ruského občana za poslední dva týdny. První se odehrálo 22. prosince, kdy v hotelu v okrese Rayagada zemřel Vladimir Bidenov. Jeho tělo našli v pokoji. Podle India Today ležel uprostřed prázdných lahví od vína. Pitevní zpráva tvrdí, že zemřel na infarkt.

[chooze:article;value:481285]

​O dva dny později zemřel v tom samém hotelu Bidenovův přítel Pavel Antov, který v Indii slavil narozeniny. Jeho úmrtí vzbudilo mezinárodní pozornost. Jednalo se totiž o vlivného ruského podnikatele a bývalého politika, který dříve otevřeně kritizoval válku na Ukrajině. Mrtvé tělo našli v kaluži krve u hotelu, podle policie vypadl z okna ve třetím patře. Pitevní zpráva odhalila, že zemřel na těžká vnitřní zranění.

Po Antovově smrti se objevily spekulace o tom, že smrt mužů může mít politický kontext. Deník India Today uvádí, že Antovovo tělo bylo zpopelněno, aniž by si policie nechala vzorky pro vyšetřování.

V souvislosti s tím indický soudní lékař Višal Garg zpochybnil vyšetřování případů. "Všude, kde panují pochybnosti, by se měly uchovat vzorky pro chemickou analýzu. Překvapuje mě, že to nebylo provedeno. Zvláště když dva lidé zemřeli tak rychle po sobě," řekl Garg.

Ruská ambasáda v Indii mezitím prohlásila, že místní policie v souvislosti s případy neodhalila trestnou činnost.

Ruská seniorka vyjádřila nesouhlas s válkou. Násilím ji vyhodili z autobusu:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.