V Itálii si připlatíte za benzin i mýtné. Prohnete se i při placení parkování

První den se štábu podařilo přijet do hotelu u Lago di Garda pozdě, na to si dejte v Itálii pozor, často je totiž možné se ubytovat třeba jen do 20. hodiny. Jedna noc ve dvoulůžkovém pokoji tu vyjde zhruba na 1 900 korun, a to i se snídaní. 

U Gardy také štáb narazil na vůbec nejdražší zmrzlinu z celé cesty. A přitom chladit se bylo potřeba. Vyplatilo se také jíst v restauraci, kde jí místní a hlavně senioři.

Pokud budete na severu Itálie, určitě ochutnejte polentu, která je pro tento region typická.

[chooze:article;value:511081]

Druhou noc štáb strávil na farmě mezi vinicemi v oblasti Custoza. Dvoulůžkový pokoj vyšel na 1 700 korun. Pokud vyrazíte mimo turistické destinace, Italové vám s největší pravděpodobností nabídnou jen sladkou snídani. 

Sami Italové totiž snídají sušenky nebo croissant, kterému říkají cornetto. A nesmí chybět cappuccino. Po snídani majitel vinařství Giuseppe vzal štáb na prohlídku vinohradu. 

Ubytování na farmách teď v Itálii frčí. "Stává se to víc a víc populárnější, že lidi nechtějí jen hotel," upozornil majitel vinařství. 

Štáb ho naopak využil na závěr v letovisku Lido di Jesolo, kromě soukromé pláže měl také snídani a v posledním patře hotelu bazén se saunou. Tři noci ve dvoulůžkovém pokoji vyšly na 8 500 korun, pokud chcete i plně vybavenou kuchyň a pračku, připlatíte si 4 000 navrch.

[chooze:article;value:511251]

Pokud vás omrzí zmrzlina, Italové mají i jiné osvěžující varianty. 

A pokud byste to se zmrzlinou přehnali, lékárny jsou v Itálii doslova na každém rohu. Stejně tak i výjezdová místa záchranky. Stačí zavolat na linku 112 a pomoc přijede třeba i na lodi.

Za kvalitní dálnice si připlatíte. Štáb vyšlo mýtné za italské cesty téměř na 900 korun. A připlatíte si i za pohonné hmoty. Litr benzinu vyjde zhruba na 50 korun.

V Itálii narazíte na dva druhy stojanů. Servito znamená s obsluhou, za litr benzinu tam zaplatíte zhruba o deset centů víc. 

Prohnete se i při placení parkování, za čtyři hodiny ve Veroně štáb platil 330 korun. A jedno příjemné zjištění na závěr, po celou dobu nebyl problém platit kartou.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.