Moderní bydlení

V Itálii zavedli mimořádná opatření. Bez aplikace se v moři nevykoupete

Italské pláže jsou v těchto dnech přeplněné, je tam hlava na hlavě. A sluní se nejen zahraniční turisté, obsadili je i sami Italové, kteří mají v těchto dnech volno. V zemi se totiž slaví dva významné svátky. Tamní ministerstvo cestovního ruchu uvedlo, že bude nyní napříč zemí cestovat až 13 milionů Italů, upozornila CNN.   

Aby provozovatelé předešli každoročnímu chaosu a zmatkům, zavedli nová dočasná pravidla. Od ostrova Sardinie až po italskou botu v Apulii je nyní přístup na mnoho oblíbených pláží možný jen po rezervaci v aplikaci. Chtějí tam totiž mít počet návštěvníků pod kontrolou.

[chooze:article;value:569442]

A aby toho nebylo málo, na některých plážích platí zákaz kouření nebo tam nesmí být židle v písku. Některé pláže na ostrově Sardinie, který letos v létě zaznamenal rekordní počet turistů, zakázaly podle webu používání kamenů k ukotvení slunečníků. Podle místních médií za nedodržení hrozí dokonce pokuta.

Na Sardinii starosta severovýchodní Olbie dokonce zakázal v minulých dnech noční koupání, kempování na pláži, táboráky, a dokonce i používání židlí a ručníků přes noc. Cílem je omezit celonoční radovánky, píše portál lanuovasardegna.it. V těchto dnech tam lze hudbu přehrávat pouze ve vhodných zvukotěsných místnostech, upřesnil web.

Jinde jsou pravidla přísnější. V Sassari na severozápadě Sardinie musí hudba skončit ve 2 hodiny ráno, jinde byla tato hranice posunuta o hodinu později.

Benátky bojují proti davům turistů. Italské město začalo vybírat poplatek (4/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.