V italském lese našel turista mrtvolu. Má jít o 47letého Čecha

Tělo našel turista v lese v italském Tridentsku ve středu večer. Okamžitě přivolal policii, která ještě ten večer mrtvolu společně s horskou službou a hasiči vyzvedla. Informoval o tom tamní web ildolomiti.it.

V oblečení, které měla mrtvola na sobě, našel muž doklady. Podle těch se jednalo o 47letého českého muže. Totožnost se ale vzhledem ke stavu těla, které pravděpodobně v lese leželo delší dobu, zatím nedá potvrdit.

[chooze:article;value:484078]

Stejně tak si policisté zatím nejsou jistí, jak muž zemřel. Nejpravděpodobnější hypotézou ale podle nich je, že spadl při výletu v tamních horách. Vyšetřování tak pokračuje a italští policisté jsou v kontaktu s českými orgány. Doufají, že se jim podaří najít rodinné příslušníky zemřelého.

"V tuto chvíli můžeme potvrdit, že italská policie dnes kontaktovala náš generální konzulát v Miláně kvůli nálezu ostatků, u kterých máme indicie, že by se mohlo jednat o českého občana," uvedla v pátek mluvčí ministerstva zahraničí Mariana Wernerová.

"Italské úřady budou v následujících dnech provádět identifikaci a náš generální konzulát zůstává s italskou stranou v kontaktu," doplnila mluvčí Wernerová.

Děsivý nález v Plzni. V Berounce plavalo tělo bez hlavy

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.