V Jihlavě roste nová hala. Nakonec bude stát o půl miliardy víc

V úterý se do stařičké haly v Jihlavě poprvé zakousl mnohatunový stroj, který zahájil bourací práce. Legendární stadion sloužil 68 let. V dresu slavné Dukly Jihlava tam váleli bratři Holíkové, Jan Suchý nebo Josef Augusta. Místo stadionu by do dvou let měla vyrůst nová multifunkční hala.  

Stavba je však už ve více než ročním skluzu a bude stát o půl miliardy víc, než se původně počítalo. Město si proto muselo půjčit další peníze, a znovu se tak zadlužilo. Kvůli prašnosti a hlučnosti se navíc bouřili obyvatelé z okolí, kteří chtěli práce zastavit​. "Ta pneumatická kladiva na to bourání, to teda není možné," stěžovala si místní obyvatelka Olivie Havránková. 

[chooze:article;value:515102]

Nakonec se město s lidmi z okolí domluvilo na tom, že zaplatí protihlukové úpravy jejich domů, a stavba tak dostala zelenou. Jenže to bude znamenat další náklady navíc. "Děláme protihluková opatření. Postavili jsme tady stěny a používáme nové, méně hlučné stroje," vysvětloval manažer projektu Gemo Petr Kráčmár, který se na stavbě podílí. Pokud vše bude klapat, nová hala by měla být hotová na podzim nebo v zimě 2025. 

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.