V jihlavském aquaparku se topila holčička. Policie hledá svědky

V jihlavském aquaparku chybělo k tragédii jen málo. 22letá matka tam totiž podle policie nechala své dvě dcery ve věku pět a tři roky u bazénu bez dozoru. Starší z nich do vody spadla a začala se topit.

Dívenka ale měla obrovské štěstí. Pod hladinou si jí všiml jeden z návštěvníků, který ji už bezvládnou dostal z bazénu ven a spolu s dalšími lidmi jí poskytl první pomoc, ve které pak pokračovali plavčíci a přivolaní záchranáři.

Holčička skončila ve vážném stavu v nemocnici. Její mladší sestřičce se naštěstí nic nestalo. Jejich matku se podle svědků podařilo nalézt až asi po deseti minutách v úplně jiné části plaveckého areálu. Případ si převzali policisté.

[chooze:article;value:566425]

"Případ prověřujeme pro podezření ze spáchání trestného činu ublížení na zdraví z nedbalosti," uvedla policejní mluvčí Jana Kroutilová. Uvedla také, že matce holčičky hrozí až roční vězení.

Policie nyní hledá svědky incidentu. "Žádáme, aby se nám přihlásili svědci, kteří si u bazénu všimli dvou samostatně se pohybujících dívek nebo se stali svědky tonutí dítěte," řekla Kroutilová.

Podle odborníků by měl každý na své děti, o to více teď během léta, při návštěvě koupališť, aquaparků, ale i u rybníků nebo moří dávat velký pozor a nespustit je při koupání ani na chvíli z očí. Děti, které ještě neumí dobře plavat, by navíc měly mít u vody neustále na sobě nějaké plavecké ochranné pomůcky.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.