V Kadani hořela průmyslová hala. Hasiči dočasně vyhlásili zvláštní stupeň poplachu

[chooze:gallery;value:31319]

​Hasiči v Kadani na Chomutovsku bojovali ve čtvrtek odpoledne s plameny, které šlehaly ze střechy průmyslové budovy Keramostu v Kadani. Oheň se snažili uhasit i pomocí výškové techniky.

Na místě zasahovali i policisté. "Krátce po půl druhé jsme přijali oznámení, že v průmyslovém areálu Cihelny Kadaň došlo k požáru budovy," potvrdila na dotaz redakce TN.cz mluvčí policie Ústeckého kraje Eliška Kubíčková.

Kvůli vysokému počtu zasahujících jednotek před 15. hodinou vyhlásili hasiči třetí stupeň poplachu. Tou dobou bylo na místě čtrnáct jednotek. "V 15:22 byl zrušen třetí poplachový stupeň a vyhlášen zvláštní stupeň z důvodu nasazení 16 jednotek," upozornil mluvčí hasičů Lukáš Marvan.​

[chooze:article;value:500429]

Mimořádná situace panovala zhruba půl hodiny. Poté hasiči poplachový stupeň opět snížili na třetí. Při požáru se zřejmě nikdo vážně nezranil. "Všichni jsou venku. Jeden člověk se nadýchal kouře," dodal Marvan.

Hasičům se podařilo zachránit dvě haly včetně správní budovy. "Shořela jen prostřední hala," uvedl Marvan. "Celkem tu zasahuje 75 hasičů, 14 jednotek a evakuováno bylo celkem 29 lidí," dodal v pozdějších odpoledních hodinách. 

Požár nicméně zkomplikoval i provoz na železnici. Na trati Kadaň – Kadaň předměstí dočasně přerušili dopravu. Omezení trvalo podle Českých drah přibližně do 18:45. Tamní starosta doporučil obyvatelům nevětrat.

Požár se v podvečer podařilo dostat pod kontrolu a na místě zůstalo už jen několik jednotek, které požár dohasily a hledaly skrytá ohniska. Proč začalo hořet ale zatím není jasné. "Příčina požáru bude předmětem dalšího šetření," uzavřela policie.

Na místo vyrazil i štáb TN Live:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.