V kamionu při nehodě uvízly desítky krav. Dálnice D8 byla celý den uzavřená

[chooze:gallery;value:34489]

Kamion s kravami havaroval ve středu časně z rána u Veltrus na Mělnicku. Dálnice D8 proto byla mezi exity 9 a 18 nejprve oboustranně uzavřená, po půl deváté ale policie uvedla, že provoz ve směru do Německa už byl obnoven. Směr na Prahu byl obnovený až před půl šestou odpoledne. 

​Vozidlo převážející skot sjelo ze zatím nezjištěných důvodů mimo vozovku, kde se převrátilo na bok, jeho řidič se ale nezranil. Příčinu nehody zjišťují policisté.

[chooze:article;value:534935]

Ti dopravu odklánějí přes silnici 608. "Většina zvířat byla velmi vyčerpaná, a tak jim hasiči museli na nohy pomáhat pomocí jeřábu," vysvětlila mluvčí středočeské policie Barbora Schneeweissová. 

"Jednalo se celkem o 31 krav. U dvou uhynulých se ještě čeká na překládku," upřesnila Schneeweissová okolo 13. hodiny. Po odvezení skotu však ještě bylo nutné vyprostit havarovaný kamion. "Dálnice D8 je ve směru na Prahu, po náročném přeložení všech zvířat a po vyproštění samotného havarovaného nákladního vozidla z příkopu, zprůjezdněna," napsala policie v půl šesté na sociální síti X. 

K nehodě se vyjádřil mluvčí Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.