V Kanadě se srazil kamion s mikrobusem, zemřelo 15 lidí

Kanadská policie ve čtvrtek na twitteru uvedla, že policisté zasahují u "srážky s hromadným neštěstím" poblíž města Carberry západně od Winnipegu a že na místě jsou první záchranáři a další jednotky Královské kanadské jízdní policie.

"Co mohu v tuto chvíli potvrdit, je to, že se na křižovatce dálnice číslo 1 a silnice číslo 5 srazil autobus s přibližně 25 lidmi s nákladním autem," řekl novinářům důstojník RCMP Manitoba Rob Hill a dodal, že většina lidí v mikrobusu byla staršího věku. Server Winnipeg CTV News informoval, že mikrobus mířil do kasina Sand Hills v Carberry.

[chooze:article;value:508298]

"Bylo potvrzeno, že patnáct lidí zemřelo, zatímco deset dalších bylo převezeno do nemocnice s různými zraněními," citovala agentura AFP z prohlášení policejního důstojníka Roba Hilla.

https://twitter.com/AFP/status/1669479405247246339?cxt=HHwWhsC92Y-rl6suAAAA

Podle svědků bylo na zemi položeno několik plachet, které zřejmě zakrývaly některé z obětí. Kanadská rozhlasová a televizní společnost Canadian Broadcasting Corporation s odvoláním na očitá svědectví uvedla, že náraz mikrobus odmrštil do příkopu a následně jej zachvátily plameny.

"Bylo opravdu neskutečné vidět rozsah nehody, protože jsem nikdy neviděl takový požár na žádném vozidle," řekl v telefonickém rozhoru agentuře AFP Nirmesh Vadera.

"Zpráva z Carberry v Manitobě je neuvěřitelně tragická," uvedl kanadský premiér Justin Trudeau na svém oficiálním twitteru a dodal, že posílá "nejhlubší soustrast" těm, kteří přišli o své blízké. "Nedokážu si představit bolest, kterou cítíte, ale Kanaďané jsou tu pro vás," dodal.

Premiérka Manitoby Heather Stefansonová na sociální síti uvedla: "Srdce mi puká, když slyším zprávu o tragické nehodě u Carberry. Upřímnou soustrast všem zúčastněným." Podle jejích slov budou z úcty ke zmařeným životům staženy vlajky u budovy zákonodárného sboru provincie na půl žerdi.

Úřady uvedly, že dálnice byla uzavřena v obou směrech, a motoristy vyzvaly, aby se oblasti vyhnuli. Čtvrteční nehoda je co do počtu obětí srovnatelná s tragédií z roku 2018, kdy při nehodě v sousední západní provincii Saskatchewan zahynulo 15 lidí, když se kamion srazil s autobusem převážejícím mladé hokejisty.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.