V Karlových Varech hořela odletová hala letiště. Zasahovalo šest jednotek hasičů

V noci ze soboty na neděli zasahovali hasiči na mezinárodním letišti v Karlových Varech. Tamní odletovou halu totiž zachvátil požár. Až do příjezdu jednotek hasili požár policisté z odboru cizinecké policie, a to ručními hasicími přístroji. Hasiči vyjížděli okolo půl třetí ráno.

"Hasiči na místě zjistili, že se jedná o požár izolace v plášti budovy, oheň prohoříval z venku objektu i zevnitř haly, která byla celá zakouřená. Na hašení použili hasiči speciální zařízení Cobra, zároveň začali odvětrávat zakouřenou halu," uvedl mluvčí karlovarských hasičů Martin Kasal.

[chooze:article;value:486597]

Protože se ale požár stále šířil pod plechovým pláštěm, museli hasiči rozebrat část krytiny z venku i zevnitř haly. V průběhu noci ani k ránu letiště neplánovalo žádné odlety a v hale tak naštěstí nebyli žádní cestující.

Hasiči vyhlásili II. stupeň požárního poplachu. Na místě zasahovalo celkem šest jednotek hasičů. Vyšetřování je nyní v plné kompetenci hasičů.

"Před šestou hodinou ráno si místo události převzal velitel jednotky hasičů karlovarského letiště, která bude místo požáru kontrolovat. Pravděpodobná příčina je technická závada na elektroinstalaci, výše škody je v šetření," dodal Kasal. 

"Naši policisté uzavřeli příjezdovou cestu k letišti a na místě řídili dopravu," uvedl mluvčí karlovarské policie Jan Bílek.

[chooze:gallery;value:30160]

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.