V Klánovickém lese se nevraždilo poprvé. Spojena je s ním spousta tragédií

Na první pohled působí ani ne 300hektarový les na východním okraji Prahy klidně. S původním vojenským prostorem je ale spojeno několik tragédií.

V Klánovickém lese se před spravedlností ukrýval David Lubina, když v roce 2005 na Karlově náměstí zastřelil střihače televize Nova Michala Velíška.

Věděl, jak se ztratit, měl výsadkářský výcvik. Vykopal si doupě, nanosil si do něj zásoby a každý den v mobilu měnil sim kartu. V lese ale nevydržel. Policisté ho zadrželi na pražském Černém Mostě. Dostal 25letý trest.

[chooze:article;value:533346]

Přezdívku "Klánovický vrah" si vysloužil Oldřich Konrád. V roce 2014 zastřelil v Klánovickém lese amatérského hledače kovů. Myslel si, že jde po jeho skrýši, kde měl ukryté věci z krádeží v rodinných domech.

Konrád ho dvakrát střelil při údajné potyčce, třetí rána prý byla z milosti. Druhý den se na místo vrátil s kanystrem benzínu a svou oběť zapálil. Policisté po vrahovi pátrali dva roky. Pak zjistili, že se ze stejné zbraně střílelo už dřív. Po dopadení se Konrád přiznal. Soud žádal o doživotí, dostal 25 let.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.