V Krakově se narodila paterčata. Doma na ně čeká sedm sourozenců

I jedno miminko může dát rodičům pořádně zabrat, v Krakově jich o víkendu žena porodila hned pět. A aby to nebylo málo, kromě paterčat je maminkou dalších sedmi dětí. Fakultní nemocnice v Krakově na facebooku informovala, že se miminka narodila po druhé hodině odpoledne.

"Takové těhotenství je jedno z 52 milionů. V naší nemocnici se zázraky ale rády opakují. Podruhé jsme na svět pod vedením profesora Huberta Hurase přivítali na svět paterčata," uvedla nemocnice a doplnila, že mamince lékaři provedli císařský řez ve 28. týdnu těhotenství.

Dvěma chlapcům a třem holčičkám se daří dobře. Váží mezi 710 a 1 400 gramy a od rodičů dostali jména Charles Patrick, Henry James, Elizabeth May, Evangeline Rose a Arianna Daisy. Jejich tatínek je původem z Velké Británie a zatímco maminka je v nemocnici s paterčaty, on zůstává doma se zbylými sedmi dětmi.

[chooze:article;value:444062]

​"Miminka byla svěřena do péče týmu neonatologické kliniky pod vedením profesora Richarda Lauterbacha, kde stráví několik následujících týdnů. Jsme potěšeni a dojati, že můžeme být opět součástí takové mimořádné události," zakončila nemocnice.

O tom, jak výjimečné je narození paterčat, svědčí fakt, že v Česku se zatím narodila pouze jednou. Na svět přišla v pražském Podolí a letos v červnu oslaví už desáté narozeniny.

Podívejte se na reportáž z července 2013, kdy první česká paterčata oslavila měsíc:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.