V Lidlu končí oblíbená značka. Z prodejen mizí gumoví medvídci a jiné sladkosti

Haribo chce více peněz a Lidl odmítá platit. Právě to je podle portálu Wirtschafts Woche hlavním důvodem, proč se z obchodních regálů po celé Evropě rychle vytrácejí oblíbené sladkosti.

"Je pravda, že v Lidlu momentálně naše výrobky na pultech nenajdete," potvrzuje mluvčí společnosti Haribo a dodává: "Zvýšení cen považujeme za oprávněné na pozadí enormně zvýšených cen za logistiku a suroviny."

Spory o podmínky jsou v oblasti spotřebního zboží běžné. Situaci však zhoršuje vysoká inflace. Výrobci se potýkají s prudkým nárůstem nákladů. Obchodníci se zase musí vypořádat se spotřebiteli, kteří porovnávají ceny pečlivěji než dříve.

[chooze:article;value:503697]

​Spor mezi Lidlem a Haribem se rozhořel už v roce 2020. Tehdy se německé centrále diskontu nelíbilo, že má 360gramové balení medvídků stát 1,29 eura (zhruba 30 korun), a nakázalo veškeré výrobky společnosti stáhnout. Trvalo rok, než se výrobky vrátily na pulty, informuje portál 24rhein.de

Nyní se situace obrátila. Tentokrát zastavilo Haribo jako první dodávky, a to nejméně do chvíle, než řetězec začne akceptovat nové ceny. Podle odborníků si výrobce s ohledem na obrovskou poptávku může tento krok dovolit.

Jak dlouho výpadek potrvá, není jasné. Omezení se ale dotkne i českých zákazníků. "V případě výrobků společnosti Haribo je nákup zajišťován německou centrálou Lidl. V tuzemsku tak v okamžiku omezení nákupu nebudou tyto výrobky pro zákazníky dostupné," sdělil TN.cz mluvčí českého Lidlu Tomáš Myler. Dodal však, že zákazníci budou mít k dispozici i jiné oblíbené značky.

V Česku jsou s kvalitou potravin pořád problémy. V Rakousku je to lepší:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.