V Lidlu odhalili nebezpečné okurky. Obchod zjišťuje, jak se do Česka dostaly

Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) na webu Potraviny na pranýři v pondělí upozornila na nebezpečné okurky plné pesticidů. "V potravině byl více než třicetkrát překročen maximální povolený limit pro obsah pesticidu formetanate," upozorňují inspektoři.

Vzorek salátové okurky ve smršťovací fólii šarže L 12-02 původem z Řecka odebrali inspektoři 25. března ve skladu společnosti Lidl Česká republika v obci Stránecká Zhoř nedaleko Velkého Meziříčí na Žďársku. Řetězec prý už záležitost řeší.

[chooze:article;value:552654]

"Ohledně nálezu SZPI jsme se obratem obrátili na našeho dodavatele. Ten v tuto chvíli důkladně prověřuje možné příčiny, aby mohl přijmout odpovídající opatření a zabránit tomu, aby se něco podobného v budoucnu opakovalo," sdělila TN.cz vedoucí firemní komunikace společnosti Lidl Eliška Froschová Stehlíková.

Dodala také, že testy zeleniny si opakovaně nechává dělat i sám řetězec. "V rámci prevence máme také nastaven vlastní interní limit na výskyt reziduí pesticidů, který je na jedné třetině limitu daného legislativou," doplnila.

Plesnivá zelenina a rozlité tekutiny. Štáb si posvítil na kvalitu potravin v Karlových Varech (4/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.