V Německu havaroval zájezdový autobus, skončil na střeše. Přes 20 zraněných

Nehoda se stala okolo třetí hodiny ráno na dálnici A2 zhruba deset kilometrů od Magdenburgu. Autobus patří polské společnosti Sindbad, jednalo se o pravidelnou linku z Varšavy do Belgie. Podle německé policie se zranilo nejméně 26 lidí, z toho šest těžce a dvacet lehce, píše Mitteldeutsche Zeitung.

Podle webu Polsat News polské ministerstvo zahraničí potvrdilo, že mezi zraněnými jsou polští občané. Dále měli autobusem cestovat také Ukrajinci či Belgičané.

[chooze:article;value:489015]

​Celkem bylo na palubě 49 pasažérů a dva řidiči, uvedl ve svém prohlášení dopravce. "Autobus sjel z neznámých důvodů z dálničního pruhu mimo silnici a převrátil se," uvedl místopředseda představenstva společnosti Sindbad Bogdan Kurys.

Polský velvyslanec v Berlíně Marcin Król ráno na twitteru napsal, že podle aktuálních informací nikdo ze zraněných není v ohrožení života.

https://twitter.com/krol_rp/status/1623927051324657667?s=20&t=8Kp-8tQjYi_fAX_VM81dUg

Okolnosti nehody jsou zatím nejasné. "Silnice nebyla mokrá, ani kluzká. Proč autobus sjel ze silnice, je zatím nejasné a předmětem vyšetřování," řekla německému deníku Bild mluvčí dálniční policie.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.