V nemocnici na Bulovce spadl výtah. Uvnitř bylo 13 lidí

Hasiči a záchranáři v neděli odpoledne zasahovali v jednom z pavilonů ve Fakultní nemocnici Bulovka v Praze 8, kde spadl výtah. "Zachránili jsme z výtahové šachty 13 osob, z toho jedna zraněná byla předána do péče zdravotnické záchranné služby," uvedli hasiči. 

Mluvčí záchranářů Jana Poštová potvrdila, že na místě zasahovali dvě posádky, lékař a inspektor. Zraněná žena, ve věku okolo 70 let, podle ní byla při vědomí. "Má zlomenou nohu, po zajištění byla převezena k další péči na ortopedii," prozradila.

[chooze:article;value:468155]

​Ostatních 12 lidí podle ní nemá známky zranění, přesto je záchranáři preventivně převezli na centrální příjem Bulovky. "Všichni jsou nyní v péči lékařů, nikdo není v ohrožení života," uvedla nemocnice a upřesnila, že se nešťastná událost odehrála v budově č. 3 na oddělení ORL. Výtah podle ní spadl ze druhého patra. 

"Společně s bezpečnostní službou zajišťujeme výtah," doplnili hasiči. Okolnosti vyšetřuje policie. Příčinou pádu mohlo být přetížení výtahu. "V době pádu v něm bylo celkem 13 osob, a to i přes maximální kapacitu šesti osob," vysvětlili hasiči. Nemocnice ve vyjádření na twitteru dodala, že ve výtahu byly čtyři děti. 

https://twitter.com/HasiciPraha/status/1673001364320919552?s=20

"Mám teď strach z výtahů," svěřila se televizi Nova dívka, která byla v době pádu ve výtahu. "Bylo to hrozně rychlý. My jsme tam nastoupili s kamarádkou, se dvěma dětmi a  její mámou a tátou. Kamarádka je taková silnější a jak nastoupila, tak ten výtah začal padat dolů," popsala děsivý zážitek. Výtah podle ní začal padat ještě před tím, než se stihly zavřít dveře. 

K nehodě se vyjádřil i primátor Prahy Bohuslav Svoboda (ODS). "Nešťastná událost a zjevně zbytečná nehoda. Podle mých informací z místa byl výtah po kontrole a v dobrém stavu, zřítil se nejspíš opravdu kvůli přetížení, jel v něm dvojnásobek lidí. Dbejte prosím limitů a nezapomínejte na bezpečnost svoji ani ostatních. Zraněné paní přeji brzké uzdravení, ostatním, ať se z toho nepříjemného zážitku brzy zotaví," napsal na twitteru.

Fakultní nemocnice Bulovka se ocitla bez proudu. Vedení zvažovalo evakuaci pacientů (2/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.