V Nepálu se zřítilo letadlo se 72 lidmi na palubě. Nejméně 68 mrtvých

Nejméně 68 obětí si v neděli ráno vyžádala havárie letadla v Nepálu. Agentura Reuters nejprve s odvoláním na mluvčího armády hovořila o 16 mrtvých, záchranáři ale postupně objevují další těla.

Stroj společnosti Yeti Airlines se 72 lidmi na palubě směřoval podle portálu The Kathmandu Post z metropole Káthmándú do města Pokhara, když se zřítil.

V letadle bylo 68 cestujících a čtyři členové posádky, uvedl list s odvoláním na mluvčího Yeti Airlines. Podle videí zveřejněných na twitteru letadlo havarovalo zřejmě při přistávacím manévru. Pokhara je vyhledávanou turistickou destinací a nachází se asi 200 kilometrů severozápadně od Káthmándú.

[chooze:article;value:482094]

​Kolem trosek stroje se už shromáždily stovky záchranářů, kteří pátrají po přeživších. Havárie je podle médií nejhorší za posledních 30 let.

Letecké nehody přitom nejsou v Nepálu, domově osmi ze 14 nejvyšších hor světa včetně Everestu, ničím neobvyklým, protože počasí se může náhle změnit a vytvořit nebezpečné podmínky. Loni zahynulo 22 lidí při pádu letadla na úbočí jedné z hor. V roce 2018 havarovalo letadlo z Bangladéše při přistání v Káthmándú, zemřelo 49 ze 71 lidí na palubě, upozornila agentura AP.

Nepálský premiér Pushpa Kamal Dahal svolal po letecké havárii mimořádné zasedání vlády.

Záznam pádu zříceného letadla v Nepálu se 72 pasažéry na palubě:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.