V nevadské poušti byl objeven záhadný monolit

"Když se lidé vydají na túru, vidíme spoustu divných věcí, jako je nepřipravenost na počasí, nedostatek vody... Ale podívejte se na tohle!," citovala agentura AFP z pondělního oznámení policie na sociálních sítích. Hladká obdélníková struktura je poslední, která zmátla internet poté, co se v roce 2020 začala objevovat na místech po celém světě.

První monolit tohoto druhu, byl objeven před čtyřmi lety v poušti v Utahu v době, kdy se svět potýkal s pandemií Covid-19, což rychle upoutalo pozornost mezinárodních médií. Mnoho lidí si všimlo nápadné podobnosti objektu s mimozemskými monolity, které označují milníky v lidském pokroku v klasickém sci-fi filmu Stanleyho Kubricka "2001: Vesmírná odysea".

[chooze:article;value:422516]

Další monolity byly podle BBC nalezeny v Rumunsku přibližně ve stejné době, stejně jako ten v Kalifornii a na ostrově Wight v Lamanšském průlivu. Od té doby došlo k pozorování v Nizozemsku, v Polsku a Kanadě. Jejich objevy nevyhnutelně vedly ke vzniku internetových stránek věnovaných jejich sledování.

Tehdy se vyrojily spekulace, kdo může být jejich autorem, přičemž někteří lidé je považovali za možnou součást nějaké umělecké instalace. Od té doby však nikdo nepředložil spolehlivé vysvětlení, kdo a proč je vytvořil.

Nález v Nevadě, který policie zveřejnila na svém účtu na sociální síti X, samozřejmě vyvolal řadu komentářů, od údivných spekulací až po vyloženě odmítavé. Někteří jej označují za dílo mimozemské civilizace, jiní nabádají k jeho důkladnému prozkoumání.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.