Moderní bydlení

V Nigérii explodovala cisterna s palivem. Zemřela asi stovka lidí

Nejméně 94 lidí zahynulo a dalších 50 bylo zraněno při explozi cisterny s palivem ve městě Majiya, asi 500 kilometrů od hlavního města. Obyvatelé města se po nehodě vozidla seběhli ke sbírání unikajícího paliva, když náhle došlo k jeho vznícení a explozi. "Řidič ztratil kontrolu nad řízením, cisterna udělala přemet a vylila palivo do příkopu," sdělil CNN mluvčí státní policie Shiisu Lawan Ada. 

Zranění byli rozvezeni do nemocnic v Ringimu a Hadejle, podle Adama ale počet mrtvých ještě bude pravděpodobně stoupat. Video kolující po sociálních sítích ukázalo, že oheň zachvátil poměrně velkou plochu. Podle Al Džazíry hořel několik hodin.

[chooze:article;value:573135]

Nehody cisteren nejsou v Nigérii nic vzácného. Minulý měsíc zemřelo 48 lidí poté, co jedna z cisteren s palivem vybuchla po srážce s vozidlem převážející lidi a dobytek. Za nehody může špatný stav vozovek v nejlidnatější africké zemi. Jen v roce 2020 bylo podle nigérijského úřadu pro bezpečnost na silnicích v zemi na 1 500 nehod cisteren, které si vyžádaly 535 životů a přes 1 100 zranění.

Desítky metrů obrovské plameny, které nejde uhasit. V Houstonu explodovalo potrubí (9/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.