V noci někdo vyhrožoval, že bude také střílet. Policisté ho zajistili

Neznámý člověk v noci ze čtvrtku na pátek vyhrožoval tím, že bude tragickou střelbu z Filozofické fakulty Univerzity Karlovy opakovat. "Bylo voláno na linku, že osoba si bere příklad a bude střílet po lidech," oznámil na páteční tiskové konferenci ředitel Krajského ředitelství policie hl. m. Prahy Petr Matějček.

Uvedl, že policistům se podařilo osobu ztotožnit a v ranních hodinách byla nasazena zásahová jednotka, která osobu zajistila. "Neřeknu vám teď podrobnosti, ale brzy budeme tuto událost tweetovat a objasňovat," uvedl Matějček.

[chooze:article;value:534248]

​Policista uvedl, že i nadále se budou věnovat dalším výhrůžkám, tweetům a zvažovat, která výhrůžka může nést reálnou hrozbu. "Monitorujeme to, máme přehled, a až nastane čas, tak ti občané, kteří to dělají, budou řešeni v rámci nějakého řízení," dodal Matějček.

Střelba, při které útočník zastřelil 14 lidí a dalších 25 poranil, vzbuzuje podle Matějčka u lidí nejrůznější emoce. Pokud někdo zaregistruje, že se osoba v jeho okolí činem inspiruje, případně si všimne příspěvků na sociálních sítích s touto tematikou, má se ozvat policistům na linku 158. Preventivní opatření po střelbě budou podle ministra vnitra Víta Rakušana (STAN) trvat minimálně do 1. ledna.

Prezident Asociace vyjednavačů: Kdyby policisté takto nezasáhli, mohlo být mnohonásobně více mrtvých (22/12/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.