V noci se do části centra Prahy autem nedostanete. Město zavedlo zákaz

Opatření k ochraně nočního klidu projednávali zastupitelé od června minulého roku. Není to přitom poprvé, co k němu přistoupili. "Noční zákaz vjezdu do části centra už první městská část zavedla loni v listopadu, ale odbor pozemních komunikací a drah hlavního města Prahy jej zrušil," uvedla mluvčí magistrátu Karolína Šnejdarová.

Magistrát nechal opatření přezkoumat, zároveň se k němu od letošního dubna mohla vyjádřit veřejnost. Výsledkem bylo jeho znovuzavedení. "Obyvatelé Starého Města mají právo na klidné noci bez rušivého hluku, a proto jsme se rozhodli přistoupit k tomuto kroku," řekla starostka Prahy 1 Terezie Radoměřská (TOP 09).

[chooze:article;value:530503]

Dopravní značení bylo rozmístěno v ulicích Dlouhá, Králodvorská, Soukenická, Kozí, Pařížská, Břehová, Revoluční a Dvořákovo nábřeží. "Věřím, že tento krok významně přispěje ke zlepšení životních podmínek v centru města. Radnice musí udělat takové kroky, abychom přestali být nočním barem Evropy," doplnil radní pro dopravu Prahy 1 Vojtěch Ryvola (nez.).

Zákaz vjezdu platí každý den v době nočního klidu, tedy mezi 22. a 6. hodinou. Výjimka se vztahuje na vozidla dopravní obsluhy, tedy rezidenty s trvalým pobytem v dané lokalitě, taxi a další vozidla určená zákonem.

Kontrola dodržování opatření je v gesci policie. "Projetí zákazem vjezdu je dle zákona spojeno se sankcemi: bloková pokuta až 2 000 korun, pokuta ve správním řízení 1 500 až 2 500 korun," upřesnila Šnejdarová.

Řidiči v Ústí nad Labem přestali dodržovat zákaz vjezdu. Strážníci rozdávají pokuty (11/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.