V okolí Pardubic zmizelo šest lidí během jediného dne. Jednoho našli mrtvého

Kolem 10. hodiny dopoledne přijali pardubičtí policisté oznámení, že svého druha pohřešuje žena ze Svitavska. Hned první událost měla však smutný konec. Dotyčného našli mrtvého. "Bohužel, než proběhly všechny prověrky a nutná administrativa, toto oznámení se nám 'propojilo' s oznámením o nálezu mrtvého muže na Brněnsku," sdělila policejní mluvčí Markéta Janovská.

Další hlášení přišlo asi za dvě hodiny, a to znovu ze Svitavska. Manželka tam hledala svého muže a měla strach, že by si mohl chtít něco udělat. Okamžitě se proto rozjelo pátrání a do akce byl povolán také vyjednavač. "Tomu se, naštěstí, s mužem podařilo spojit, následně se sejít a celou, původně pro pohřešovaného bezvýchodnou situaci vyřešit," doplnila Janovská.

[chooze:article;value:550339]

Od 14. hodiny pak policisté na Českotřebovsku pátrali po 79leté seniorce. Tu rodina viděla naposledy v sedm hodin ráno v obci Rybník a od té doby o ní nikdo nevěděl. Dotyčná si navíc doma nechala své věci i telefon. Vyšetřovatelé zjistili, že už o půl páté ráno strážníci jejího zaběhnutého psa převezli do útulku. Vysílenou ženu pak našli ležet na odstavené koleji.

Ve čtyři hodiny odpoledne začalo pátrání na Chrudimsku. Po hádce s přítelem se žena bála o jeho život. Ten nevlastní mobil, takže není možné ho zaměřit. Podle policistů se však dotyčný skrývá úmyslně a nechce, aby ho někdo našel.

O půl sedmé večer policisté na tísňovou linku 158 přijali hovor s tím, že rodina na Svitavsku postrádá otce, který už tři dny nekomunikuje. Příbuzní se k němu nemohli dostat domů a měli podezření, že je klíč v zámku zevnitř. "Zde jsme obratem zkontaktovali i hasiče," uvedla Janovská. O chvíli později volali blízcí, že se tatínek ozval přes domovní zvonek a oznámení zrušili.

Šestá akce a znovu na Svitavsku. O půl 11 večer ohlásil obavu o kamaráda jeden muž. Měl totiž obdržet zprávu, ze které vyvodil, že si chce jeho přítel vzít život. "Dopadlo to tak, že se hlídka s pohřešovaným nakonec osobně sešla, na místo přivolala záchrannou službu, které muže předala," uzavřela Janovská.

Postrach kladenských žen. Policie pátrá po agresivním útočníkovi:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.