V Olomouci mělo vraždit dítě. Přiznalo se k zabití 38leté ženy

"V úterý 16. ledna před devatenáctou hodinou jsme přijali oznámení od čtyřicetiletého muže, který postrádal svou bývalou přítelkyni a měl o ni vážné obavy," informuje mluvčí olomoucké policie Libor Hejtman.

Policejní hlídka vyrazila prověřit místo jejího bydliště v olomoucké městské části Povel. Po vstupu do bytu našla 38letou ženu bez známek života.

[chooze:article;value:536374]

​"Okolnosti na místě poukazovaly na podezřelé úmrtí zaviněné cizí osobou. Hlídka místo zajistila a přivolala okresní i krajské kriminalisty. Ihned se rozjelo pátrání po neznámém pachateli," dodává Hejtman.

Záchranka Olomouckého kraje na místo povolala koronera k ohledání těla. "Žena byla na místě v kaluži krve a utrpěla řezné rány v oblasti hlavy," říká mluvčí Zdravotnické záchranné služby Olomouckého kraje Lucie Mikisková.

Případem se zabývají kriminalisté odboru obecné kriminality krajského ředitelství Olomouckého kraje. "Ti na základě zajištěných stop a provedeného šetření do rána zadrželi podezřelou osobu mladší patnácti let, která se k činu doznala. Vzhledem k věku podezřelého nelze k případu sdělovat bližší informace," upozorňuje Hejtman.

"Kriminalisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zvlášť závažného zločinu vražda, na který trestní zákoník stanoví trest odnětí svobody na dvanáct až dvacet let," avizuje mluvčí.

Hádka v Olomouci skončila drsnou bitkou. Útočníky hledá policie (11/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.