V pardubických ulicích se povalují stříkačky. Strážníci je sbírají i u škol

Číslo je vysoké, za druhý prázdninový měsíc byly hlídky kvůli injekčním stříkačkám v terénu 61krát. V pondělí přijeli na Nábřeží Závodu míru. Jedna žena našla dvě jehly přímo u vchodových dveří základní školy.

Rekordním dnem pak byl 18. srpen, v ulici S.K. Neumanna jich strážníci našli 13 najednou. A na tom samém místě, jen o týden později, další tři. S každou stříkačkou se zachází, jako by se jednalo o vysoce nebezpečný infekční odpad.

[chooze:article;value:567134]

​Po poranění hrozí přenos HIV nebo žloutenky a kdo tedy něco podobného najde, měl by hned volat strážníky na lince 156 a v žádném případě by se jehel neměl dotýkat. Hlídka přijede, materiál odebere rukavicemi do uzavíratelného boxu a nechá ho odborně zlikvidovat.

Neohlášený nález může způsobit nevratné problémy. V Pardubicích dokonce lidé před časem přistihli předškolní děti, jak si s odhozenými stříkačkami hrají v parku.

Strážníci opět sází na osvětu. Hned jak děti uslyší první školní zvonění, vyrazí za nimi i do tříd a budou jim vysvětlovat, co mají dělat, když injekční stříkačky najdou.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.