V Plzni někdo poškodil skříně s odpojovači trakčního vedení MHD. Případem se už zabývá policie

Podle informací serveru Krimi Plzeň mělo k poškození trakčního vedení dojít v noci z pátku na sobotu, kdy se zatím neznámý pachatel, nebo pachatelé minimálně na sedmi místech v Plzni násilím vnikli do skříně s odpojovači trakčního vedení, u kterých odstřihali zámky a uvnitř manipulovali s ovládacími prvky.

Podle odborníka, kterého oslovil internetový portál musela tento čin spáchat osoba, která se vyzná v elektrice, neboť podle jeho vyjádření by neodborná manipulace s odpojovači mohla vést k obloukovému výboji, který může být pro zasaženého člověka smrtelný. Poškození vedení bylo údajně zjištěno a odstraněno ještě před zahájením denního provozu MHD.

"V sobotu 15. června jsme přijali oznámení o tom, že v blíže nezjištěné době v noci z pátku 14. června na sobotu 15. června měl neznámý pachatel na několika místech města Plzně manipulovat s odpojovači na sloupech trakčního vedení městské hromadné dopravy. Případ si převzali kriminalisté, kteří ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení," uvedla pro Krimi Plzeň mluvčí policie.

V souvislosti s tímto případem se policisté obrací na veřejnost s žádostí o pomoc. "Žádáme případné svědky, kteří by mohli poskytnout relevantní informace týkající se zejména výskytu osob u sloupů trakčního vedení v uvedené době, aby je sdělili policistům na lince 158," dodala mluvčí policie.

K události se vyjádřil i plzeňský primátor Roman Zarzycký, který Krimi Plzeň řekl: "Jsem ve spojení jak s PMDP, tak s Policií ČR a chci poděkovat dopravním podnikům, že na věc ihned zareagovaly a nedošlo k zásadnímu ohrožení provozu, ani bezpečnosti. V tuto chvíli bych chtěl poprosit všechny, aby se vyhnuli spekulacím, a nechali pracovat policii, která se případu intenzivně věnuje," uvedl nám primátor.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.