V Plzni se srazily dvě tramvaje. Záchranáři ošetřovali desítky zraněných

[chooze:gallery;value:33602]

​​"Máme zde evakuační autobus, do něhož dle potřeby budou umístěni zranění k transportu do nemocničních zařízení," uvedl mluvčí hasičů Petr Poncar krátce po nehodě. Doplnil, že se jednalo o zadní náraz.

To potvrdila i policejní mluvčí Michaela Raindlová. Podle policie jedna tramvaj prudce zabrzdila a druhá nedobrzdila a narazila do té první. Test na alkohol byl u obou strojvedoucích negativní.

"Finální bilance všech ošetřených osob je 28. Jejich stav souhlasí, převážně lehčí zranění. Pouze řidička tramvaje utrpěla středně těžké zranění," sdělila mluvčí záchranářů Mária Svobodová. U lehčích zranění se jedná hlavně o pohmožděniny a oděrky. Srážka se stala u rondelu nedaleko prodejny Kaufland:

[chooze:article;value:526022]

"Škoda na tramvajích byla odhadnuta na milion korun. Drážní inspekce zahájila vlastní šetření této mimořádné události včetně zpracování závěrečné zprávy," řekl mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal.

Doprava z centra Plzně směrem na Košutku byla asi na dvě hodiny odkloněna, krátce před třetí hodinou odpoledne byl provoz obnoven. Jak uvedl plzeňský dopravní podnik, městská hromadná doprava může ještě nějakou dobu nabírat zpoždění.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.