V Polsku zemřelo teprve třítýdenní miminko. Rodiče čelí obvinění z týrání

Chlapečka přivezli rodiče do nemocnice v Gorzówě Wielkopolském 26. března. Dítě bylo v kritickém stavu. A jak se brzy ukázalo, mělo vážná vnitřní zranění, píše portál RadioZet. Pár však tvrdil, že neví, co se mu stalo.

Podle lékařů stav miminka nasvědčoval tomu, že bylo krutě mučeno. Upozornili proto na situaci policii. "Byl jsem v neustálém kontaktu s primářkou na neonatologickém oddělení. Ta mi oznámila, že v oboru pracuje přes 30 let a s takovým případem se setkala poprvé. To jsou nejtěžší chvíle lékařů. Je to děsivé a opravdu těžké se s něčím takovým smířit," uvedl pro portál Gorzów Wielkopolski Nasze Miasto zástupce ředitele tamní nemocnice Robert Surowiec.

[chooze:article;value:542322]

Děťátko bylo následně převezeno do nemocnice v Poznani. Tam o jeho život doktoři bojovali 10 dní. Nakonec ale zemřelo. "S velkým zármutkem jsem přijal zprávu z nemocnice v Poznani, že třítýdenní miminko, které jsme se snažili zachránit, je mrtvé," oznámil Surowiec smutnou zprávu na svém facebooku.

Policisté zadrželi rodiče miminka, které následně obvinili z týrání a těžkého ublížení na zdraví. Pár však jakékoliv pochybení odmítá. V případě prokázání viny hrozí doživotní trest.

V kontejneru na posyp na jihu Čech našli zavražděné miminko. Více se dozvíte v následující reportáži (7/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.