Moderní bydlení

V Praze jasně vyhrál Pavel, v Bruntále či Karviné Babiš. PODROBNÉ VÝSLEDKY

Výsledky prvního kola prezidentských voleb jsou jasné, když do druhého kola postupují Andrej Babiš a Petr Pavel. Některé okresy přitom posílají své favority přímo na Hrad, jelikož v částech Česka získali přes 50 procent hlasů. Jedním z nich je okres Karviná, kde Babiš přesvědčil více než 53 procent voličů.

STRÁNKU S PŘEHLEDNÝMI VOLEBNÍMI VÝSLEDKY ZA JEDNOTLIVÉ KRAJE, OKRESY I OBCE NAJDETE ZDE

Podobný výsledek byl zaznamenán i na Mostecku a Bruntálsku. V obou okresech se mohl Babiš spolehnout na podporu více než 50 procent voličů. Ve všech zmíněných okresech byla však podprůměrná volební účast, která nedosahovala ani 60 procent.

[chooze:article;value:484519]

Přímo na Pražský hrad by pak jeho konkurenta Petra Pavla poslala Praha. Tam generál ve výslužbě získal přes 51 procent hlasů. Stejné podpory se mu dostalo i v okrese Praha-západ. I voliči, kteří byli v pátek a sobotu mimo Českou republiku, volili Pavla (přes 56 % hlasů). Babiš mezi nimi pohořel, když obsadil až čtvrté místo za Danuší Nerudovou a Pavlem Fischerem. Volební účast pak na všech těchto místech přesahovala 70 procent.

Na webu TN.cz si můžete prohlédnout také to, jak volili Češi v jednotlivých krajích, okresech či v zahraničí. Pod mapou s volebními výsledky podle okresů nebo krajů najdete odkazy na jednotlivá statutární města a také políčko, přes které si můžete najít přímo výsledky z vaší obce – výsledky najdete zde.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.