V Praze je turistům blaze. Město sklízí velké úspěchy v zahraničí

V Praze je blaze, hlásá text písničky. A teď to potvrdila i americká CNBC. Podle ní se v české metropoli dobře cítí i zahraniční turisté nejen díky atraktivním památkám. Cestovatelé se domnívají, že je v české metropoli bezpečno. Web televize se odkazuje na data pojišťovny William Russell. Lépe než Praha je na tom jen Taipei s Tokiem.

Pražská radní Hana Třeštíková (Praha Sobě), která má v gesci kulturu a turismus, připomíná, že uvedený žebříček není jediným úspěchem hlavního města. "V některých srovnáních se dobře umísťujeme dokonce dlouhodobě," říká.

[chooze:article;value:470467]

"V Praze se nám daří zvládat covid, hodně se také zaměřujeme na omezování takzvaného alkoturismu. Poslední úspěch je nepochybně dobrou vizitkou městské policie i Policie ČR," dodává.

Starostka Prahy 1 Terezie Radoměřská podotýká, že by metropole navzdory poslednímu úspěchu neměla usnout na vavřínech. "Třetí místo není první a pořád je co zlepšovat. Máme tady různé podivné podnikatele i drogovou scénu, které je potřeba potírat. Také nesmíme opomenout různá drobná napadení a potyčky související s alkoturismem," upozorňuje.

Pokud se Pražané budou chtít vypravit někam, kde se budou cítit bezpečněji, zbývá jim už jen Taipei s Tokiem. Tchaiwanská metropole dokonce žebříček zveřejněný CNBC ovládla. "Město je tak bezpečné, že byste se měli více starat o počasí než o svou peněženku. I když můžete svůj notebook nechat bez dozoru v kavárně a očekávat, že tam bude, až se vrátíte. Totéž ale nemusí platit o vašem deštníku," upozorňuje světoznámý průvodce Lonely Planet.

A jak to vypadá v druhém nejbezpečnějším Tokiu? "Jsou města, jsou velká města... a pak je tu Tokio. Připravte se, protože výlet do Tokia vás přinejmenším přemůže. Ve skutečnosti vás tento pocit přemožení nikdy neopustí. Je tu tolik rozmanitosti a nekonečných míst k objevování. Být nejlidnatějším městem na světě, dokážete si představit, že je to trochu šílené," vysvětluje cestovatelský server Sommer Tage.

Kde se cestovatelé cítí nejvíc bezpečně:

1. Taipei
2. Tokyo
3. Praha
4. Kodaň
5. Singapur

Zdroj: pojišťovna William Russel

[chooze:article;value:474052]

Cestovní pojišťovna William Russell porovnávala též úroveň hotelů a v té už metropole tolik neexceluje. Umístila se na deváté příčce. Lépe je na tom například i Buenos Aires. "Celkově je kvalita ubytování nejen v Praze, ale i v celé České republice na velmi vysoké úrovni. To mohu potvrdit i z vlastní zkušenosti. Pokud české hlavní město porovnáte například s Francií nebo Belgií, tak jsme s kvalitou poskytovaných služeb několik kroků před nimi," říká Stárek.

"Většina hotelových řetězců na náš trh vstupovala až po 90. letech. Hotely u nás jsou proto jedny z nejnovějších. I historické budovy jsou u nás většinou zrekonstruované," dodává Stárek.

 Karlův most obsadily stovky jogínů. Společný Pozdrav slunci trval hodinu:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.