V Praze odstartoval festival Designblok. Nabízí unikátní výstavy i módní přehlídky

Unikátní výstavy, originální design, módní přehlídky a přednášky. Tak vypadá 26. ročník festivalu Designblok. "Máme tady celou řadu výstav mladých designérů, ale také velké hvězdy jak českého, tak světového designu," uvedla ředitelka Designbloku Jana Zielinski.

I letos zavede Designblok návštěvníky na mimořádná místa po Praze. Třeba do nově zrekonstruované budovy Muzea Prahy, které se veřejnosti oficiálně otevře až příští rok. "Návštěvník má možnost vidět tady nejenom ty expozice, ale také budovu, které je velmi málo známá a je to překrásná historická budova," řekla Zelienski.

Tvůrci vystavují ale i v jízdárně Pražského hradu, v Bastionu Florenc a Uměleckoprůmyslovém muzeu. Letošní ročník nabízí spoustu interaktivních expozic, které si návštěvníci mohou vyzkoušet na vlastní kůži.

[chooze:article;value:576633]

Jedním z největších lákadel je i letos expozice Cosmos, která se na Designbloku poprvé představila v minulém roce. "Jedná se o výstavu českého skla, ona je taky celá ze skla, navrhl ji Jan Plecháč a vznikla díky nadaci PPF a díky ní také cestuje v tuhle chvíli po světě. Byla například na milánském designweeku," svěřila se Zelienski.

Festival potrvá do neděle. Vstupenky jsou dostupné online i na místě. Expozice Cosmos je letos zdarma, stačí si na ni vystát frontu.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.