V Praze se čelně srazil vlak s lokomotivou. Tři lidé jsou zranění

[chooze:gallery;value:35994]

"Na hlavním nádraží v Praze řešíme čelní srážku osobního vlaku s lokomotivou. Na místě byly dvě zraněné osoby," informovala v pátek po poledni policie na sociální síti X

Z vlaku museli evakuovat 27 lidí. "Dechové zkoušky u strojvedoucích byly negativní a věc řešíme pro podezření ze spáchání trestného činu obecné ohrožení z nedbalosti," doplnila.

[chooze:article;value:556648]

Na hlavním nádraží ošetřovali záchranáři muže a ženu, jejich zranění ale nejsou vážná. "Jde o lehká zranění, naražené břicho a lehký úraz hlavy," sdělila mluvčí záchranářů Jana Poštová. 

Rozjetý vlak podle záběrů z místa narazil do lokomotivy. "Asi třicítku cestujících jsme evakuovali zpátky na nástupiště," oznámil mluvčí hasičů Správy železnic Martin Kavka.

"Došlo ke srážce osobního vlaku s posunovým dílem, škoda je vyčíslena na více než sedm milionů korun," řekl pak po nehodě mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal s tím, že příčiny nehody na místě jeho kolegové vyšetřují. 

Nakonec se ale ukázalo, že skutečná škoda byla mnohem vyšší. "Celkově byla dosud škoda odhadnuta na více než 100 milionu korun," uvedla Drážní inspekce v pátek odpoledne s tím, že zranění cestující byli nakonec tři. Osobní vlak podle inspektorů projel kolem návěstidla zakazujícího jízdu. Proč se tak stalo inspekce dál šetří. 

[chooze:article;value:556338]

Nehoda výrazně omezila provoz směrem na Vršovice. "Vlaky směřující z Prahy nabírají zpoždění, vlaky ve směru do Prahy jsou z Hostivaře odkloněny přes Malešice, mimo Zahradní Město, Eden a Vršovice," informovala Pražská integrovaná doprava.

Na Jablonecku se v pondělí střetl vlak s autem. Signalizace nefungovala, tvrdí svědci:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.