V Praze se koná veletrh pro rybáře. Můžete si tam pořídit celou rybářskou základnu

Říká se jim tiší blázni. Když se jich ale sejdou tisíce na jednom výstavišti, moc ticho z toho není. Naopak. "Očekáváme návštěvnost 30 tisíc rybářů a rybářek. A co se týče novinek, tak těch je spoustu," chlubil se manažer veletrhu For Fishing Michal Sedláček.

Nové typy prutů, podběráků, signalizátory záběru, automatické zavážecí lodičky se sonarem a GPSkou. Je jasné, co frčí. "Všechno, co je velice účinné a rychlé. To znamená že už nefrčí to, že u rybníka rybář sedí tři hodiny a nechytne nic," vysvětlil vystavovatel Miroslav Melcher.

[chooze:article;value:522932]

Pokud chce být rybář efektivní a držet se trendů, musí počítat s investicí. Kdo šetřit nehodlá, může si pořídit jako přívěs za auto rovnou rybářskou základnu. Nabízí kuchyňku, sprchu, toaletu, dobije veškeré baterie a má spoustu úložného prostoru.

Cenu za novinku roku ale vyhrál jiný výrobek: krmítko za 160 korun. "Pomalu klesá ke dnu, i když je naplněné krmením. Díky němu můžeme prochytávat celý sloupec," vysvětlil vystavovatel Pavel Šustr.

Aktuálně je v Česku registrováno přes 350 tisíc rybářů, jejich počet neustále roste. A zvyšuje se podíl žen a dětí. Překážkou není ani handicap. Vypadá to, že ryby to mají čím dál těžší. Naštěstí pro ně ne každý rybář je ale chce hned hodit na pekáč.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.