V Praze vjíždí auta do tunelu po kolejích. Vedla mě tam navigace, řekla řidička

Na zastávku Barrandov 3. března právě dorazilo bílé audi. Byla to pro něj konečná. O pár metrů dál byla 19. února ve stejné situaci bílá honda a na Nový rok na druhé straně tunelu stříbrná fabie. 

"Tam jezdíme poměrně často, několik případů jsme tam letos měli," upozornil mluvčí pražských hasičů Martin Kavka. "Už si tady pomalu děláme rekordy, kdo dojede nejdál," poznamenal tamní obyvatel.

Řidička audi v neděli vezla malou vnučku. Nic se jim naštěstí nestalo. "Dechová zkouška u řidičky byla negativní. Jako důvod uvedla, že ji tam navedla navigace," uvedl policejní mluvčí Jan Rybanský.

[chooze:article;value:540344]

Nejspíš chtěla jet ze Slivenecké ulice do ulice K Barrandovu, jenže odbočila o pár metrů dříve a místo na silnici se ocitla na kolejích. "To se určitě může stát, je proto potřeba brát navigaci jako podpůrné zařízení. Nikoliv jako něco, na co se stoprocentně spolehnu," vysvětlil dopravní expert Robert Kotál.

Prvních 30 metrů jsou koleje zapuštěné v asfaltu a řidič osobního auta si nemusí vůbec ničeho všimnout. Dál už se ale pokračuje v hlubokém štěrku.

Dopravní podnik chce prověřit, jestli se v poslední době neměnilo v okolí dopravní značení. Záběry z roku 2015 ale dokazují, že auta v kolejišti nejsou pro Barrandov až takovou novinkou.

[chooze:article;value:517575]

Řidičce tehdy policisté naměřili přes jedno promile alkoholu. A alkohol měl hrát roli i v prvních dvou případech z letošního roku.

Vjížděním aut na koleje je vyhlášený i jiný úsek stejné trati, a to kolem smíchovského lihovaru. Koleje tam vedou přímo po silnici, která pak ale uhýbá vlevo. Už desítky šoférů ovšem pokračovaly rovně.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.