V Praze zadrželi muže podezřelého z vraždy devítileté dívenky v Německu

[chooze:gallery;value:36229]

Pražská policie zadržela v pátek nebezpečného muže, kterého hledala na žádost německých kolegů. Muž se měl pohybovat přímo v centru hlavního města.

"Pražští policisté dnes v centru metropole zadrželi hledaného muže, který je podezřelý z násilného trestného činu v Německu," oznámila policie na sociální síti XKriminalisté z 1. oddělení, které se zabývá vraždami, spolu s kolegy z pražské cizinecké policie nyní komunikují s německou policií ohledně vydání muže do Německa.

Zadrženým mužem má být podle informací redakce TN.cz 33letý Moldavan jménem. Toho německá policie hledala v souvislosti s vraždou 9leté Valerije, která pocházela z Ukrajiny. S matkou ale žila v Německu, konkrétně v obci Döbeln v Sasku, zatímco otec zůstal ve vlasti, aby bojoval proti Rusku.

[chooze:article;value:560232]

​Policisté po dívce pátrali od 3. června, kdy se ztratila cestou do školy. V úterý její tělo našli v lese asi čtyři kilometry od jejího domova. Místo, kde byla nalezena, je podle vyšetřovatelů také místem vraždy. Hlavním podezřelým se stal podle deníku Bild bývalý přítel matky Andrej, který se měl po činu zdržovat v Česku.

Česká policie jméno zadrženého neoznámila. Spojení s případem Valerije ale nevyvrátila. "Nemůžeme to oficiálně potvrdit," řekl mluvčí policie Richard Hrdina pro TN.cz. "Momentálně probíhají úkony trestního řízení a další informace nebudeme poskytovat, řeší to německá policie," dodal. Podle mluvčího je muž nyní v Praze a s německou stranou se řeší jeho předání.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.