V pražské dopravě nastane chaos, s orientací pomohou mobilní aplikace

Ideální variantou je pro ty, kteří pracují v Praze, si vzít zítra dovolenou, volno nebo pracovat z domova. Pokud do hlavního města musíte autem, obrňte se velkou dávkou trpělivosti a s sebou si raději zabalte i svačinu. "Dají se očekávat komplikace už od velmi brzkých ranních hodin. Do toho se zamotá ještě tranzitující kamionová doprava," říká dopravní expert Roman Budský.

Ani lidé, kteří nechají auto doma a pojedou městskou hromadnou dopravou, nemají vyhráno. Komplikace musí očekávat i cestující v tramvajích či autobusech. "Naši dispečeři budou operativně jednotlivé linky odklánět, pokud to bude možné," říká Filip Drápal, mluvčí organizace ROPID.

[chooze:article;value:542116]

​"Aktuální opatření budou zveřejňována průběžně v mobilní aplikaci PID Lítačka a lidé mohou sledovat aktuální polohu jednotlivých spojů na mapě spojů mapa.pid.cz," dodává Drápal. "Pro řidiče budou nejaktuálnější informace v navigačních aplikacích typu Waze a Google, kde se doprava ukazuje v reálném čase," připomíná mluvčí pražského magistrátu Vít Hofman.

Na bezpečnost v dopravě bude dohlížet policie. Hlídky budou monitorovat nájezdy na dálnice i dodržování předpisů na dalších silnicích. V terénu budou nasazeny stovky policistů včetně členů antikonfliktního týmu. S dopravními komplikacemi musí lidé počítat až do večerních hodin. A nejspíš i v úterý, až budou zemědělci z Prahy odjíždět.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.