V pražském babyboxu našli chlapečka. Maminka důvody vysvětlila v dopise

Novou šanci na život dostal v pátek dopoledne novorozený chlapeček. Toho záchranáři našli v babyboxu na radnici v Praze 6. Maminka mu dala krásné jméno – pojmenovala ho Oliver. 

Kromě malého Olivera ale zanechala v babyboxu i dopis. V něm se svěřila, že se chlapce musí vzdát, protože se nedokáže postarat ani sama o sebe. 

O miminko se tak postarali zdravotníci. "Novorozeně převzali zdravotníci a odvezli jej do motolské nemocnice," sdělila městská část Praha 6 na sociální síti.

[chooze:article;value:531820]

Tamní radniční babybox zachránil již devátý dětský život. Do babyboxu v Praze 6 někdo odložil novorozeného chlapečka i zhruba před měsícem. Chlapec tehdy dostal jméno Libor.

Ten ale nebyl jediným miminkem, které se v listopadu podařilo díky babyboxu zachránit. V Blansku se jen čtyři dny předtím našel chlapeček David, tentýž den o chvíli později zase v Teplicích našli malou Bohumíru.

V pátek nalezený Oliver se stal 259. děťátkem zachráněným v babyboxu. Na začátku měsíce v Liberci nalezli zdravotníci v nemocnici Liberec novorozenou holčičku. Dostala jméno Jitka.

Dvě miminka v jeden den. Babyboxy v listopadu zachránily Davídka a Bohunku:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.