V pražských parcích se povalují použité stříkačky. Lidé mají v centru strach

Závislí lidé, kteří už ztratili zábrany, a povalující se injekční stříkačky. To je každodenní realita u pražského Anděla. Během natáčení se problémy nevyhnuly ani nám. Pochybný muž obtěžoval nejen kolemjdoucí, ale i štáb TV Nova.

Muž obtěžoval zhruba deset minut, městští strážníci, kteří šli právě okolo, tomu ale nevěnovali pozornost. Asi už jsou u Anděla na podobné situace zvyklí. Angažovat se začali až ve chvíli, kdy jim muž začal tvrdit, že jsme ho fyzicky napadli.

"Na Anděl jezdím kvůli doučování, když tady procházím po ulici, tak se fakt necítím bezpečně," prozradil 15letý chlapec z Prahy.

[chooze:article;value:498634]

"V případě, že se dopouští protiprávního jednání, řeší je strážníci v rámci svých zákonných kompetencí. Většinou se je ale snaží z místa vykázat, ukládání pokut těmto osobám, které jsou nemajetné, není účinné," poznamenala mluvčí pražských strážníků Irena Seifertová.

Další nemilé překvapení čekalo v nedalekém parku. Povalovaly se tam použité stříkačky. Hlídka přijela během chvíle. Povalující se stříkačky v blízkosti Anděla prý řeší pravidelně.

"Městská část zintenzivnila spolupráci s městskou policií okamžitě, když jsme nastoupili, jsou tedy první výsledky. Máme zadržené dealery, kteří působí tady na Andělu a Plzeňské. Nicméně problém je, že jednoho zadržíte a za týden tam je jiný," řekl starosta Prahy 5 Jaroslav Pašmik.

[chooze:article;value:498700]

Blízko Anděla je kontaktní centrum, kde závislým vydávají třeba nové injekční stříkačky. I tam měl štáb TV Nova problémy. 

Problém je podle starosty v tom, že takových center by po Praze bylo potřeba mnohem více, aby závislí nadměrně nezatěžovali pouze jedno místo.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.