V případu Maddie policie něco tají, tvrdí vyšetřovatel. O zmizení dívky bude brzy jasno

[chooze:gallery;value:30475]

​V posledních dnech má portugalská policie napilno. Na žádost německých úřadů totiž podle deníku The Sun pomáhá s prohledáváním okolí portugalské přehrady, která je vzdálená jen asi 50 kilometrů od místa, kde byla Madeleine McCannová v roce 2007 spatřena naposledy živá.

Podle deníku Mirror pracuje na místě značné množství policistů. V zalesněných oblastech pátrají po důkazech o zmizení dívky i policejní psi. Policisté se zaměřují ale i přímo na jezero, ve kterém hledají například kusy růžového pyžámka s postavou Íjáčka z Medvídka Pú, které měla malá Maddie v osudnou noc na sobě.  

[chooze:article;value:504252]

​Policie "něco ví"

Podle bývalého vyšetřovatele Jima Gambleho, který měl případ dříve na starost, bychom se pravdu o zmizení dívky mohli brzy dozvědět. Policie podle něj totiž něco ví. "Naprosto věřím, že během mého života zjistíme, co se Maddie stalo," řekl.

"Z mého pohledu německá policie jasně něco ví. Když mluví o svém podezřelém a Madeleinině smrti, má určitou sebedůvěru," řekl. "Veřejnosti konkrétní důkazy ale nesdělila, protože nechce podezřelému poskytnout více informací, než musí, dokud nebude připravena ho obvinit," vysvětlil.

Gambleho tvrzení o tom, že se veřejnost brzy dozví pravdu o zmizení Maddie, podporuje i fakt, že prohledávání portugalské přehrady má probíhat na základě tipu od "velmi důvěryhodného" německého policejního informátora. Ten měl detektivům poskytnout podrobnosti, které brali "velmi vážně".

[chooze:article;value:503037]

​Podezřelý je ve vězení

Podezřelým v případu je Němec Christian Brückner, který si v současné době odpykává trest v německém vězení za znásilnění 72leté americké turistky. Čin se měl stát ve stejném letovisku, odkud Maddie před lety zmizela.

Podle Gambleho je ale důležité zvážit i variantu, že Brückner zmizení dívenky na svědomí nemá. "Dokud nebude obviněn, lidé si musí být vědomi toho, že to může být někdo jiný," řekl.

Vyšetřovatelé tvrdí, že podezřelý Christian Brückner k přehradě, kterou teď prohledávají, pravidelně jezdil, nazval to svým malým rájem a často tam pobýval i přes noc. Přehrada i její okolí byly ale dvakrát prohledány již v roce 2008.

Maddie byla zřejmě zavražděna. Tělíčko hledají ve vodní nádrži:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.