V Rakousku se utrhla lavina. Čtyři lidé se zranili, jeden z nich vážně

Lavina se v rakouských Alpách utrhla v neděli kolem 15. hodiny. Na místo okamžitě vyrazili záchranáři s vrtulníky. Pátrací skupiny hledaly lyžaře, kteří byli pod lavinou uvěznění, uvedla agentura APA.  

Podle úřadů se zranili čtyři lidé, z toho jeden vážně. Záchranáři jej letecky transportovali do nemocnice ve města Innsbruck. Podle videa jedné z turistek, které se lavinu podařilo zachytit na kameru, se původně hovořilo o deseti zasypaných, upozornila stanice ORF. Ve večerních hodinách ale tamní záchranáři uvedli, že se šesti z těchto lidí podařilo lavině uniknout.

Podle aktuálních informací se už nikdo další nepohřešuje. Záchranáři proto akci ukončili s příchodem noci. Místo ale pro jistotu v pondělí znovu prohledají. "Hledat se bude, dokud nevyloučí, že pod lavinou už nikdo není uvězněný," prohlásil radní Vorarlberska Christian Gantner.

[chooze:article;value:481227]

​Lyžaři jeli po oficiální sjezdovce

Neštěstí se stalo u Arlberského průsmyku kousek od hory Trittkopf. V akci byly v lyžařském areálu Lech/Zürs vrtulníky a horská služba s lavinovými pátracími psy. Záchranářské helikoptéry létaly na místo z Vorarlberska i Tyrolska. Událost vyvolala pozdvižení i proto, že lyžaři byli na oficiální sjezdovce. Zatím není jasné, jestli to byla chyba správce areálu, nebo lavinu spustil nějaký lyžař mimo sjezdovku. Případ se vyšetřuje.

Kvůli větru a čerstvému sněhu platilo v neděli na horách ve Vorarlbersku lavinové nebezpečí. Podle ORF se lavina strhla v neděli i v tyrolském Söldenu. Ta však nikoho nezasypala.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.