V rakouských Alpách se zřítila kabina lanovky. Cestující jsou ve vážném stavu

Čtyři zraněné si vyžádal úterní pád kabiny lanovky z výšky asi sedmi metrů v lyžařském areálu Hochoetz v údolí Ötztal v Tyrolsku. O nehodě informovala rakouská tisková agentura APA. Podle policie jsou všichni čtyři cestující ve vážném stavu.

Televize ORF pak uvádí, že nehodu krátce před půl jedenáctou dopoledne nejspíš způsobil pád stromu na nosné lano přibližně uprostřed trasy lanovky, v místě, kde je poměrně složitý terén. To potvrdila mluvčí provozovatele lanovky Michaela Burgerová.

Podle ní bylo spadlých stromů hned několik. Jak přesně k nehodě došlo, ale nedokázala vysvětlit. "Jak se to mohlo stát, musí objasnit odborníci," nechala se slyšet. V době pádu kabiny prý ani nijak výrazně nefoukalo.

[chooze:article;value:527514]

Podle německého deníku Bild jsou zraněnými údajně otec, jeho syn a dcera a strýc. "Jde pravděpodobně o rodinné příslušníky, zatím ale nevíme, odkud pocházejí," řekl stanici ORF zástupce velitele okresní policie Michael Haid. Záchranné práce na místě probíhaly dlouho a stěžovala je právě nepřístupnost místa nehody. S vyzvednutím zraněných musel pomáhat vrtulník s lanem.

Hosté v areálu byli o události a zastavení provozu lanovky informováni prostřednictvím reproduktorů a podle provozovatele lanovky se přesunuli do údolí nebo na vrchol tamní hory.

Loni v červenci se na Ještědu utrhla kabina lanovky, nehodu nepřežil průvodčí. Podívejte se na reportáž TV Nova:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.