V Řecku v posledních dnech mizí turisté. Některé už našli mrtvé

Oblíbené turistické destinace ve Středomoří se potýkají s problémem. Na ostrovech v Řecku se totiž často beze stopy ztrácejí turisté. Po zmizelých návštěvnících pátrají jak řecké úřady a záchranné složky, tak dobrovolníci.

Jedno takové pátrání probíhá na ostrově Sikinos v Egejském moři, kde v pátek zmizely dvě postarší ženy z Francie. Jedna z nich se snažila zkontaktovat hotel, ve kterém přespávala, nepodařilo se jí však upřesnit místo, kde se nacházela, hlavně kvůli jazykové bariéře, píše portál Greek Reporter.

Obě ženy přebývaly v rozdílných hotelech, údajně však měly vyrazit na výlet společně. Poslední stopou, kterou záchranáři mají, je fotografie, kterou jim žena poslala ve snaze ukázat, kde se nachází. Od té doby ale o ní řecké úřady nemají žádné zprávy.

[chooze:article;value:559686]

Záchranáři pátrají také po 59letém muži ze Spojených států, který zmizel minulé úterý na ostrově Amorgos. Vyrazil na výlet a měl se setkat s kamarádem, do cíle ale už nedorazil. Do pátrání se zapojil i bratr a partnerka ztraceného muže, kteří dorazili do Řecka až z Los Angeles.

Smutný konec mělo pátrání po dalším muži ze Spojených států, které řecké úřady vyhlásily minulý čtvrtek. 55letého turistu naposledy viděli ve společnosti dvou dalších turistek v úterý v kavárně. Od té doby však o něm jeho řecký kamarád, u kterého přebýval, neměl žádné zprávy.

Zmizelého muže nakonec našla turistka na ostrově Mathraki nedaleko Korfu. Jeho tělo bylo vyplavené na odlehlé pláži, píše portál CNN. Příčinu smrti nyní řecké úřady zjišťují.

[chooze:article;value:559337]

Tragicky skončilo také pátrání po známém britském televizním moderátorovi a lékaři Michaelu Mosleymu, který zmizel na začátku června na ostrově Symi. Jeho tělo nalezli v neděli 10. června po intenzivním pátrání.

Mosley zmizel stejně jako řada dalších turistů při výletě skrz skalnatý terén, kterým je Řecko proslulé. Podle prvotního ohledání za jeho smrtí nebylo cizí zavinění, a zemřel tak přirozeně, uvedl portál BBC.

Obětmi jsou ve všech případech turisté, kteří vyrazili do přírody ve velmi vysokých teplotách a povětšinou sami. V Řecku panují silná vedra, a úřady proto nedoporučují vycházet bez patřičné přípravy. Vedra totiž mohou vést k dehydrataci, obzvlášť pokud člověk v náročném terénu zabloudí. Tento týden mají teploty v Řecku dosahovat 40stupňové hranice, upozorňuje portál Ta Nea.

Řecko spalují úmorná vedra. Zavírají se turistické atrakce i školy:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.